Meikkaamisen mokia ja virheitä välttämään

On helppo antaa hyviä neuvoja meikkiin, mutta entäpä ne virheet, joita tulisi välttää? Tässä artikkelissa pureudutaan niihin.

Ensimmäisenä virheenä voidaan sanoa se, että et kokeile koskaan mitään uutta, vaan pysyt saman rutiinin parissa. Jos et koskaan muuta tyyliäsi, tuntuu se pakonomaiselta pahalta, mutta meikkaaminen on parhaimmillaan hauskaa ja leikittelevää. On siis hyvä lähteä ulos omalta alueeltasi ja kokeilla hauskoja ideoita, joita et olisi aiemmin uskonut kokeilevasi, ainakaan julkisella paikalla.

Mikään ei pilaa hyvää ilmettä samalla tavalla kuin väärä meikkivoiteen sävy tai peitevoiteen sävy. Oikean sävyn valitseminen on ehkä yksi meikkaamisen hankalimmista asioista. Tämä korostuu silloin, jos olet vasta aloittelemassa meikkaamista. Kannattaakin kokeilla muutamaa sävyä leukaan, koska se on sama sävy joka on sinulla kasvoissasi.

Älä peitä aknea, sillä iho ei parane

Meikkiä ei kannata laittaa aknealueille, koska ihon tulee hengittää jotta akne parantuisi. Meikkaaminen vain pahentaa asiaa.  Älä käytä vanhoja meikkejä, vaan heitä ne pois. Kerran puolessa vuodessa on hyvä aikataulu käydä låpi meikkejäsi sekä poistaa vanhentuneet meikit valikoimastasi.

Meikkisiveltimet pitää puhdistaa aika ajoin, vaikka käyttäisit niitä itse. Tämä on virhe, jonka monet tekevät – jättävät ne kokonaan puhdistamatta. Niihin nimittäin voi kertyä bakteereja jotka näkyvät ihollasi ennen pitkää. Kuukauden välein puhdistaminen yleensä riittää ja käytä siihen mietoa shampoota sekä kädenlämpimää vettä.

On toki totta, että halvoissa meikeissä ja huulipunissa voi olla hyviä vaihtoehtoja, mutta sinun tulisi samalla ottaa selvää minkälaisia kemikaaleja niissä on käytetty. Tunnetuissa merkeissä on helpommin tiedot saatavilla, vaikka ne sitten maksaisivatkin vähän enemmän. Laatu ennen kaikkea. Valitse myös huultenrajauskynä, joka sopii hyvin yhteen huulipunasi kanssa, jotta et näytä kummalliselta – erityisen erottava rajauskynä saa huulet näyttämään jokseenkin erikoiselta. Huulipunan levittäminen paljaille huulille ei ole välttämättä järkevää, vaan kannattaa laittaa kuorintaa huulille sekä sen jälkeen huulipunaa. Tästä tulee pitkäkestoinen lopputulos.

Ihmissuden kulmakarvat eivät yleensä ole kauniit

Kulmakarvojen paksuus ja tuuheus voi olla toki IN -juttu nyt, mutta överiksi meneminen saattaa tehdä sinusta hieman hassun näköisen. Kulmakarvoihin kannattaa käyttää kulmakynää, jonka väri on lähellä omaa hiusten väriäsi. Viimeistele silmämeikki ennen peitevoiteen levittämistä, eikä toisin päin, sillä tällä tavalla se säästää aikaa meikkaamiselta. Toisin päin tehtynä saat enemmän vaivaa.  

Ripsiväriä käyttäessä kannattaa pitää kohtuus mukana, koska muuten ripsistä tulee sotkuisen näköiset. Ripset kannattaaakin avata kihartimella ensiksi ja sen jälkeen levittää yksi ripsivärikerros ja ehkä toinen, jonka avulla saat volyymin lisäksi pidennettyä ripsiesi ulkonäköä.

Jos et häivytä meikkiäsi kaulaan, näyttää se usein siltä kuin pääsi olisi irrallinen osa. Jos siveltimessäsi on jäljellä vähän meikkivoidetta, häivytä se kaulaan niin että eroa ei huomaa muun pään meikkiin. 

Uuden kokeileminen on kaiken A ja O

Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että nämä eivät ole ainoita hyviä neuvoja meikkiin, vaan kuten jo alussa kerroimme, kannattaa kokeilla usein jotain uutta. Se pitää mielen virkeänä ja voit usein yllättyä, kuinka jokin aiemmin inhoamasi sävy voikin toimia sinun kasvoillasi. Tässä artikkelissa kerrotut virheet ja “mokat” ovat kuitenkin sitä varten listattu, että säästyt turhalta työltä ja vaivalta, kun ei tarvitse korjailla koko aikaa asioita, jotka olisit voinut tehdä helpomminkin.

Lue siis vinkkimme ajatuksella ja tee itse omat johtopäätökset, mitä ohjeita haluat noudattaa. Voit myös tehdä oman pääsi mukaan!